Меню
КАРДИОЛОГИЯ

Заболяванията на сърцето заемат не малка част от патологиите при домашните любимци. Изключително важно за подхода към лечение и резултатът от него е заболяването да се установи навреме, за да може терапията да има по-бърз и по-задоволотелен ефект. Независимо дали лечението им е свързано с прилагане на медикаменти или оперативна намеса, диагностиката им обикновено е комплексна и винаги налага повече от едно изследване. 

  

В клиника Санте Вита се предлагаме на клиентите си и техните любимци адекватна и професионална диагностика. За това разчитаме не само непрекъснатото обучение и повишаване на квалификацията на лекарите, но и на съвременното оборудване:

- Дигитална Рентгенография, позволяваща получаване на висококачествен образ за секунди

- Доплеров (цветен) ехограф – снабден със специална сонда за ехокардиография, за извършване на детайлно ултразвуково изследване на сърцето

- ЕКГ апарат – за извършване на електрокардиограма

- Пълен набор от серологични и кръвни тестове за Дирофилариоза (Сърдечни червеи), както и изготвяне на индивидуални схеми за лечение.

  

С помощта на наличната апаратура на практика е възможна диагностиката на всички сърдечни заболявания – вродени и придобити. В стремежа да осигурим акуратно обслужване на клиентите си работим и с доказани специалисти в областта на ветеринарната кардиология както от България, така и от чужбина.