Меню
Позата по време на сън издава характера на кучето

Всеки знае, че има някои специфични начини, с които кучетата ни казват че ни обичат, но има и по-незабележими знаци, които могат да ни помогнат да разберем характера и навиците на нашите четириноги приятели.

Пo-надолу можете да прочетете за шестте най-често срещани позиции на сън при повечето кучета, както и какво издават те според специалистите по кучешко поведение.

1. Спящият на страни – толкова много кучета обичат да спят настрани. Тази позиция се смята за спокойна и отпочиваща. Ако кучето ви предпочита да спи така, това значи че то се чувства изключително спокойно и сигурно в заобикалящата го обстановка, че не е необходимо да стои на щрек за опасности, както и че ви има огромно доверие. Кучетата спящи с тази позиция обикновено са щастливи и изключително лоялни.

 

 

 

 

2.„Сгушената лисица“ – Това може би е най-често срещаната позиция. Лапите са сгушени удобно под тялото и опашката плътно завита, така чак до носа. По този начин кучето пести топлина и в същото време защитава крайниците, лицето и гърлото си, както и останалите важни органи. Кучетата спящи по този начин, са нежни, лесно се дресират и с мек характер.

 

 

 

 

 

3. Кучето – „супермен“ – много кучета спят по корем, но Супер-кучетата са най-очарователни. С всички 4 крака изпънати и глава на пода изглежда че летят. Тази позиция е много удобна за тях да се изстрелят като пружина, веднага щом ги повикате, или веднага след като се събудят. Кучетата спящи в тази поза обикновено са супер-енергични, и са силно мотивирани за игра и забавления.

 

 

 

 

 

4. Лудите крака – Въпреки, че тази поза изглежда малко странна, няма за какво да се тревожите – това означава, че кучето се чувства уверено и сигурно обикновено в добре познатата домашна обстановка. Това се обяснява с факта че спейки по този начин, те излагат най-уязвимите си части на показ. Най-вероятно никога няма да видите вълци да спят така в дивата природа, защото тази поза издава уязвимост и подчинение. Кучетата спящи така обикновено са много уравновесени и независими.

 

 

 

 

5. Извитото коремче  – кучетата, които спят така  може да не са отпуснати и спокойни, защото мускулите им са все още напрегнати, и обикновено се случва по време на дълбоката част от съня. Това обикновено са енергични кучета готови за приключения, те са тези в глутницата, готови за екшън по всяко време!

 

 

 

 

 

6. Преструва се на умрял – много кучета живеещи вътре спят по този начин. Кучето ляга по гръб, за да се охладят възможно най-бързо. В повечето случаи преди почивката кучето е изразходвало много енергия през деня, тичало е, или е прегряло. Истински щастливите кучета, които се чувстват в безопасност и спокойни, ще махат с крака по време на сън. Кучетата които спят така са уверени в себе си и освен това са много адаптивни към различни и нови ситуации.